Even voorstellen: Marianne

Marianne de Jong

Mijn naam is Marianne de Jong, ik ben getrouwd met Leendert en moeder van drie mooie jongens. Ik ben borstvoedingscoach, en ook afgestudeerd Maatschappelijk Werker, met een specialisatie op het gebied van gezinnen. 

De opleiding tot borstvoedingscoach volgde ik bij Baby & Borst in Almere. Aanvullend heb ik binnen Borstvoeding & meer kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden van allerlei borstvoedingssituaties onder supervisie van lactatiekundigen IBCLC. Door mee te lopen, hen met mij mee te laten kijken, intervisie en bijscholing ben en blijf ik steeds bezig in het me verder bekwamen in het vak van borstvoedingsspecialist. 

Ik doe zelfstandig borstvoedingscoach-consulten en babycoach consulten. Een borstvoedingscoach begeleidt de borstvoeding bij gezonde moeders en baby's en is ook kundig op het gebied van kolven, regelgeving en mogelijkheden rondom borstvoeding & werk etc. 

Door mijn eigen zonen en mijn interesse in het onderwerp heb ik in de afgelopen jaren behoorlijk wat kennis en ervaring opgedaan rondom borstvoeding. Ik weet dan ook dat het een mooie periode kan zijn, maar ik weet ook van de kwetsbaarheid in die tijd. Je wilt het beste voor je kindje, je voelt je daar verantwoordelijk voor. En juist omdat ik het belang van een fijne start voor een gezin met een jong kindje ken, vind ik het bijzonder dat ik daar op deze manier misschien een klein aandeel in kan hebben. 

Naast borstvoedingscoach en babycoach ben ik ook draagconsulent en docent Babymassage.