Draagdoek

Met een draagdoek kun je je kindje comfortabel, ergonomisch en veilig dragen. Dat kan al vanaf dag 1, zolang jij je er maar prettig bij voelt. Je kunt bij ons terecht voor 2 verschillende consulten; een informatief consult en een consult waarin je de draagdoek goed leert knopen.

Het gebruik van draagdoeken wordt in vele culturen toegepast en is een van de oudste manieren van het dragen van je baby of kind. In Nederland is het gebruik van draagdoeken de laatste jaren enorm toegenomen. Je kind dragen in een doek heeft veel voordelen, zoals:

 •  Je kindje is vertrouwd dichtbij
 • Dragen in een doek vermindert prikkels
 • Het is beter voor ontwikkeling van heupen en rug
 • Kindjes hebben minder krampjes door betere doorbloeding en spijsvertering
 • Kindjes hebben minder reflux door het rechtop dragen
 • Je kunt sneller reageren op de signalen van je kind
 • Je houdt beide handen vrij
 • Ideaal in drukke winkels of winkelstraten

Consult: Informatie over draagdoeken

In dit 1,5 uur durende consult krijg je veel informatie over de doeken zelf. Op basis daarvan kun je straks een keuze maken uit een geweven doek, een tricot rekbare doek of een Mei Tai. Uiteraard kun je deze doeken met eigen ogen bekijken. Je leert in dit consult niet zelf knopen.

We demonstreren hoe je de verschillende doeken het beste kunt dragen, per doek laten we één knoop zien;

 • Geweven doek: dragen op de buik (Front Wrap Cross Carry) of de rug (Rucksack Back Carry)
 • Rekbare doek (1 knoop mogelijk)
 • Mei Tai: dragen op de buik of de rug 

Consult: Zelf een draagdoek leren knopen

Tijdens dit persoonlijke consult leren we hoe je een draagdoek kunt gebruiken.  We helpen je met het knopen van een draagdoek op je buik, je heup of je rug, kijken welke draagdoek bij jou en je kind past en maken je wegwijs in de wereld van het ergonomisch dragen.

Er zijn veel verschillende knopen, per consult van één uur kun je 1 knoop aanleren. Ben je nog niet helemaal zeker na 1 uur? Koop dan een half uur extra bij om nog meer te oefenen. Wil je graag meer knopen leren? Reken dan op 1 uur extra per knoop.

Hoe werkt het?

Tijdens een consult oefenen we met een draagpop. Deze pop weegt 3,5 kg en is speciaal gemaakt voor het oefenen met draagdoeken.

We oefenen met de doek, knopen eerst samen en daarna oefen je een aantal keer alleen. Door eerst met de pop te oefenen kun je je volledig concentreren op de techniek en hoef je je geen zorgen te maken over je kindje. Aan het einde van het consult mag je je eigen kindje in de doek dragen.

Tip: Regel iemand om op je kindje te passen terwijl jij met de pop aan het oefenen bent!

Kosten

Draagconsulten hebben een vaste uurprijs, er kan per half uur extra tijd worden ingekocht. De uurprijs bedraagt:  €75,-.

Maak een afspraak

Wij zijn opgeleid tot draagconsulent. Wil je een afspraak maken? Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.00, in het weekend tussen 12.00 en 15.00 op telefoonnummer 06-42526185 of stuur ons een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer, en welk consult je wilt. Je ontvangt binnen 24 uur een antwoord.

Tip: Een draagconsult is ook heel leuk om als kraamcadeau te geven!