Kolfconsult

Kolven

Het afkolven van moedermelk is een goede manier om borstvoeding te (blijven) geven.

Een lactatiekundige geeft ook advies over het gebruik van een borstkolf. Je kunt bij ons een borstkolf huren of kopen. Heb je er zelf al een, dan geven we je advies. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • Je melkproductie moet gestimuleerd worden
  • Je ziet op tegen het gebruik van een kolf
  • Kolven lukt niet goed
  • Borstvoeding geven is (nog) niet mogelijk
  • Je gaat weer werken

Dit mag je van ons verwachten

Wij komen naar jou toe. We stellen je een paar vragen over de borstvoeding, je wensen en je baby. Als je al kolft, observeren we. Uiteraard krijg je waardevolle tips over het bewaren en gebruiken van afgekolfde melk.

We denken met je mee, helpen je om van kolven een succes te maken. Ook als je besluit te stoppen, helpen we je.

Tip: Zorg dat je lekker zit en warm bent. Leg eventueel een sjaal om je schouders en neem iets warms te drinken.

Een borstkolf huren

Wij verhuren ook borstkolven. Als je dat wilt, nemen we deze mee tijdens het kolfconsult.

Een borstkolf kopen

Als je langere tijd wilt kolven, bijvoorbeeld in combinatie met je werk, kun je beter zelf een borstkolf kopen. Wij verkopen kolven van het merk Ardo. Als je een kolfconsult afneemt, kunnen wij de kolf meteen meenemen.

Maak een afspraak

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 12.00, in het weekend tussen 12.00 en 15.00 op telefoonnummer 06-42526185.

Buiten deze tijden kun je onze voicemail inspreken of een e-mail sturen. We nemen gegarandeerd binnen 24 uur contact met je op en komen zo snel mogelijk bij je op bezoek.

Kosten

Een kolfconsult duurt maximaal 45 minuten en kost € 75,- Of kies een All-in-consult, dan zijn we wat langer bij je, krijg je een uitgebreid verslag per mail, en zijn er in de week na het consult twee contactmomenten mogelijk op jouw initiatief.